Het enige wat ik wil rond de winterperiode is op vakantie naar een zonnige bestemming. En dan niet zomaar een zonnige bestemming, nee zo eentje met hagelwitte stranden, tal van wuivende palmbomen en azuurblauwe wateren. Ik heb zo’n voorgevoel dat ik niet de enige ben die hiervan droomt en daarom heb ik besloten om te “throwbacken” naar mijn laatste vakantie in de zomerperiode vorig jaar. Wellicht inspireert het jullie wel om dit prachtige eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee eens aan te doen.


Eerlijk gezegd hebben zowel Owen als ik er nooit aan gedacht om naar dit Antilliaanse eiland toe te vliegen. Uiteraard ken ik genoeg mensen die er zijn geweest en super enthousiast en zelfs verliefd weer thuiskomen.
Toch denk ik dat wij er nooit aan hebben gedacht omdat het een relatief klein eilan
d is waar je snel helemaal overheen bent gecrosst en er niet zoveel te zien valt. De reden dat ik er dit jaar toch ben geweest, is omdat mijn hubs Ow (short 4 Owen) er 4 maanden voor zijn werk naartoe moest. Mooie gelegenheid om daar samen gelijk 2,5 week vakantie te vieren en dat eiland is goed te exploren. Ik moet toegeven dat ik na die 2,5 week toch ook wel een beetje verliefd ben geworden op Dushi Kòrsou en het echt iedereeen maar ook echt iedereen die van mooie tropische strandvakanties, oftewel van liggen en bakken houdt aanraad. Wat een idioot prachtige stranden, van die stranden waar je mond van openvalt en je het gevoel geeft op de set van een FRKN BOUNTY reclame te zijn beland. Ik heb een aantal kiekjes genomen om dit te bewijzen en geloof me dit is niet afkomstig van firma list en bedrog.

To be honest, in het echt is het nog veel mooier dan op de gevoelige plaat vastgelegd kan worden. Mocht je toch de puf vinden om af ten toe eens lekker af te koelen dan is snorkelen absoluut een aanrader. Het koraal , in alle kleuren van de regenboog tropische vissen en niet te vergeten de prachtige schildpadden. Niks schiet tekort en alles is aanwezig in deze prachtige Caraïbische wateren. Zelf ben ik door al het snorkelen en door mijn vriend die het al jaren doet gaan nadenken over het behalen van mijn padi, zodat ik tot 18 meter diep kan duiken. Gelukkig heb ik dit ook gedaan en er is een wereld voor mij opengegaan. SUPER TOFFE ERVARING -> AANRADER!

Naast al de prachtige strand en onderwater avonturen kun je er ook lekker een avondje, of zoals in ons geval een paar avondjes, stappen bij een beachclub (Zanzibar, Mambo Beach, Wet&Wild, Kokomo etc) aan het strand. Vaak begint het happy hour al vroeg, dus ook met kids is het goed te doen.

Zelf was ik ook erg benieuwd naar de restaurantjes en het eten en ik moet zeggen dat we heerlijk hebben gegeten op de meest bijzondere plekjes. Ons appartement, TIP geboekt via AirBNB, lag op 5 minuten afstand van Jan Thiel Beach waar veel beach clubs i.c.m. restaurantjes zitten waar je heerlijk Westers kunt eten. Van broodjes carpaccio, gegrilde kip en pizza’s (ook op afhaal) van Zanzibar tot aan heerlijke visgerechten van Zest. Naast de Appie, je hoort het goed Albert Heijn, zit een heerlijk sushirestaurant waar we meerdere malen hebben gegeten. Naast al dit heerlijke Westerse eten wilden we ook graag local food proberen en dat kun je erg goed doen @ Pop’s place aan de CaracasBaai.

Nu ik dit zo schrijf schieten er nog veel meer goede aanraders  me te binnen, maar er is 1 restaurant wat voor mij de ultieme aanrader is en dat is Karakter. Je moet er een stukje voor rijden, TIP huur altijd een auto op dit eiland, maar dan heb je ook wat. De perfecte manier om een mooie vakantie af te sluiten, super romantisch te dineren aan zee. P.S. voor meer foto’s check the GRAM 🙂

Author

2 Comments

    • Super lief! Elke keer als ik er naar kijk heb ik precies hetzelfde gevoel! <3

Write A Comment