Wauwww dit moet toch wel de leukste BLOG ever zijn die ik geschreven heb! Zoals al super duidelijk wordt in deze foto zijn we niet alleen SO So so IN LOVE! Nee er is ook een klein wonder in de maak en wat zijn wij EXCITEDD 2 Share! Dit is toch wel de grootste Blessing ever in ons beide leven! Vooral omdat de weg er naartoe niet gemakkelijk is geweest en het ons toch gegeven is. Daarvoor zijn wij ontzettend dankbaar en intens gelukkig!

In ben nu in mijn 14e week en het voelde voor ons beide nu goed om het te vertellen. We hebben er bewust voor gekozen om dit eerst zoveel mogelijk persoonlijk te doen, voordat het ook online zou komen. Daarnaast voel ik me ook pas sinds kort enigzins goed om ook zelf van het brengen van dit blije nieuws te kunnen genieten. Zoals wellicht ook al duidelijk is geworden in voorgaande blogs, zou het altijd afwachten zijn of wij überhaupt een kindje zouden kunnen krijgen door de chronische aandoening endometriose.

Toen wij eraan toe waren om ervoor te gaan, zo’n kleine twee jaar geleden, heb ik een afspraak in het VUMC gemaakt om te bespreken of ik met de pil kon stoppen en dan mocht gaan proberen. Toentertijd zag alles er goed genoeg uit en kregen wij een GO om het een jaar lang op de natuurlijke manier te gaan proberen! Eigenlijk net als ieder ander stel. Super spannend vond ik het, maar ik voelde vooral blijdschap dat we het zo mochten gaan doen. Het voelde goed en ik dacht dit gaat ons lukken. Vanuit het ziekenhuis kreeg ik de opdracht alles te noteren, van menstruatiedagen tot aan mijn dagelijkse lichaamstemperatuur. Daarnaast besloot ik ook om mezelf na een paar maanden te bewapenen met ovulatietesten. Dit hielp enorm, want nu kon ik precies zien wanneer ik mijn eisprong had.

Toch lukte het maar niet en na zo’n 8 maanden begon ik te twijfelen of we hier wel goed aan deden. Mijn lichamelijke klachten werden met de dag erger en soms had ik ondraaglijk veel last van zenuwpijn in mijn benen en rugpijn. Op een dag besloot ik vanuit mijn intuïtie te handelen en het ziekenhuis te bellen voor een afspraak. Op de echo zagen we dat het goed mis zat en werd mijn casus besproken in een team van artsen. Ze wilden voor een MRI gaan en de maag darm leverart wilde ook wat (vervelende) onderzoeken doen. Gelijk weer aan de pil was de opdracht en dus stoppen met proberen. Hoe gek dit misschien ook klinkt, voelde ik enorme opluchting. Ik slik de pil medisch en het doorslikken zorgt ervoor dat de ontstekingen minimaal toenemen en ook afnemen, evenals de pijn, doordat ik stop met menstrueren.

Naast de onderzoeken die uitgevoerd moesten worden, kregen we ook te horen dat IVF onze volgende stap zou zijn. Maar voordat we daaraan mochten beginnen moest ik eerst kunstmatig in de overgang gebracht worden. Wait whuuuttt dacht ik! Kom ik daar dan ooit wel weer uit en krijg ik dan opvliegers en slapeloze nachten?! Daarover meer in een andere BLOG, want dat is een verhaal op zich! Na de overgang was het de bedoeling om de boel weer op gang te brengen d.m.v. veel hormooninjecties. Daarna uiteraard de eicelpunctie, bevruchting en terugplaatsing. Ook daarover meer in een andere BLOG/VLOG.

Voor nu wil ik het er vooral bijhouden dat het uiteindelijk gelukt is en we OVER THE MOON zijn!! Alles valt in het niets en onze grootste wens heeft in vervulling mogen gaan en daar willen we vooral van genieten! Toch wil ik naast de INSTA PERFECT VIBE die ik afgeef ook bewust laten weten dat ook in mijn leven the struggle af en toe real is en dat het ook okay is om dat te delen. Taboes omtrent fertiliteitsproblemen waar zoveel stellen mee te kampen hebben doorbreken lijkt mij zo belangrijk, omdat de steun die we elkaar kunnen bieden toch belangrijker is dan dit stil houden vanuit het gevoel dat niemand hier op zit te wachten.

XOXO Dee

Author

14 Comments

 1. Zo mooi 💞 Blij voor jullie! Een ontspannen zwangerschap gewenst! X

 2. Zo mooi dit, het is jullie van harte gegund! Altijd naar je eigen gevoel luisteren lief. Geniet ervan! Dikke kus ♥️

 3. Gefeliciteerd!!🎉
  Wat fijn dat het gelukt is nu lekker genieten❤️

 4. Best heavy Dee.
  Nu genieten van het mooiste wat er is!
  Dikke kus

  • Jaaa babe was zeker heavy, maar dolblij dat het is gelukt 😊! Hoop dat met jullie alles goed is 😘❤️

 5. Gefeliciteerd! Ik las gisteren iets op insta en toen begon mijn man (collega van jouw mannetje) over jullie verhaal. Wat fijn en bijzonder dat het gelukt is, ondanks de heftige weg er naar toe. Geniet! Ook al ben je niet fit…voor je het weet is de buik weer weg en ligt er een wonder naast jullie!

  • Dankjewel en wat leuk dat je op de blog bent gekomen 😊! We zijn dolblij en gaan er heerlijk van genieten, ook al gaat het lichamelijk niet altijd. De blijdschap is er altijd en de positiviteit ook! Bedankt voor je lieve bericht!

Write A Comment