Vandaag wil ik het hebben over mijn TED Talks verslaving. Ik weet niet of er nu bij iedereen een lampje begint te branden, maar TED is een geweldig inspirerend platform waar mensen worden uitgenodigd om zo’n 20 minuten te spreken. Deze mensen kunnen allerlei achtergronden hebben, van researchers, technicians tot aan monniken en boedhisten. De verhalen die gedeeld worden zijn prachtig en verrijken je als mens. Toen ik nog consultant was en veel moest reizen voor mijn werk, luisterde ik geregeld in mijn auto naar deze talks . Mijn ultieme ME-Time momentje samen met TED.

Uiteraard heb ik zo mijn favoriete talks en vandaag wil ik er graag eentje delen, namelijk The Power of Vulnerability door Brené Brown. One of the Top Ten Most Viewed Ted Talks in the World (6 miljoen views). Dit is toch wel een Talk die goed bij me is binnengekomen en waar ik veel over heb nagedacht. Brené heeft als onderzoeksleraar maatschappelijk werk jarenlang onderzoek gedaan naar Schaamte. Ze heeft honderden mensen geinterviewd en probeerde te achterhalen wat dit precies is en waar het vandaan komt. Uiteindelijk ziet ze tijdens haar onderzoek ook duidelijk dat kwetsbaarheid de “birthplace” is van schaamte en dat dit tegelijkertijd ook de birthplace is van creativiteit, blijdschap, liefde en ga zo maar door. Ons kwetsbaar opstellen is niet altijd fijn en soms zelfs doodeng, maar in haar onderzoek komt ze erachter dat de mensen die het gelukkigst zijn in hun leven deze kwetsbaarheid volledig omarmen en dat deze mensen een natuurlijk besef hebben dat ze waardig zijn van liefde en er mogen zijn juist met al hun imperfecties!

Brené heeft over ditzelfde onderwerp een boek, #1 New York Times Bestselling Book, uitgebracht dat Daring Greatly heet en alleen al om de titel moest ik het hebben!

Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent and Lead

Een echte MUST READ die ik iedereen adviseer. Nog niet overtuigd?! Dan ben je het vast na het zien van deze Gruwelijke Amazing TED Talk by Dr. Brené Brown!

XOXO Dee

 

 

Author

1 Comment

Write A Comment