Balans…

Het klinkt allemaal zo mooi, de perfecte balans vinden. Tussen werk, privé, de kids, je relatie, vriendschappen en in ons geval, het “bouwen” van een huis en de blog. Maar is dit eigenlijk wel mogelijk? Bestaat de perfecte balans wel of zijn wij als mensen gewoon niet in staat om alles tegelijk te doen en is dit dan okè?

De afgelopen weken is bij ons de balans best een beetje zoek en the struggle op sommige momenten behoorlijk real!! De balans is soms helemaal weg. Het voelt op die momenten voor ons alsof je vanalles doet, maar het gaat aan je voorbij. Je bent niet gefocust, daardoor loopt er uiteindelijk veel in de soep en dat geeft het alles behalve een voldaan gevoel. Vervolgens kunnen wij ons dan heel schuldig voelen en een slecht gevoel overhouden aan hetgeen dat we hebben gedaan, want we deden het niet met 100% van onze aandacht. Maar dan komen we weer terug bij de eerdere vraag. Is het wel mogelijk om een perfecte balans te hebben? Als dit niet mogelijk is, moeten we gewoon wat minder hooi op onze vork nemen? Of op sommige momenten accepteren dat het even is zoals het is..

Dit filmpje deed ons beseffen dat het beide waar is. We zijn niet gemaakt om meerdere dingen tegelijk te doen. We kunnen het echter wel, maar hoe meer we tegelijk willen doen, hoe minder efficiënt we alle dingen doen. Dit heeft voor ons ook weer te maken met verwachtingen. Welke verwachtingen hebben andere van jou, maar ook vooral welke verwachtingen stel je aan jezelf. We denken dat onze eigen verwachtingen onszelf vaak in de weg zitten, omdat we het onszelf zo moeilijk maken! Want we willen EN meerdere rollen en taken tegelijk uitvoeren en dan moet dit eigenlijk ook nog perfect… IMPOSSIBLE, we stellen dus onhaalbare verwachtingen aan onszelf.

Wij hebben daarom besloten om toch nog meer te gaan prioriteren en onze eigen verwachtingen bij te stellen en dus ook een stukje accepteren dat het gaat zoals het gaat en het hoeft niet perfect.. Remember, perfectie bestaat niet;)!

Hoe gaan jullie hiermee om? Hoe houden jullie de balans?

Have a nice day
XOXO  Dee & Joy

Author

2 Comments

  1. 4×9 werken en wat hulp bij de schoonmaak van het huis. Dagje vrij dus en niet alles in huis zelf hoeven doen. Maarja, dat is niet voor iedereen mogelijk natuurlijk. In ieder geval accepteren dat je soms niet alles zelf kan en dat hulp vragen ok is👍🏻

Write A Comment