Op dit moment ben ik 17 weken zwanger en daarom vind ik het wel een mooi moment om terug te blikken op de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap. Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen was dit voor mij vooral een hele spannende tijd. Waar een vrouw die op de natuurlijke weg zwanger wordt er vaak na een aantal weken pas achterkomt, was ik mij heel bewust van het feit dat er een embryo teruggeplaatst was en dat we moesten afwachten of het zich zou nestelen.

Door alle hormonen was ik echt totaal mezelf niet. Ik ben van nature ontzettend positief en heb door de jaren heen wel geleerd om mijn mindset een boost te geven op dit soort spannende momenten. Maar dit keer…. dit keer ging dat niet. Volledig uit het veld geslagen en compleet in mijn angst. Ik weet tot op de dag van vandaag nog steeds niet waarom het bij ons op de natuurlijke manier niet lukt, dus we hadden ook nul garantie op het feit of de IVF zou slagen. Zoals de gynaecoloog altijd tegen ons zegt, garantie tot aan de deur. En het zou kunnen zijn dat jullie niet matchen… Wat betreft dat matchen heb ik gedurende het IVF traject wel vertrouwen gekregen, want we hadden zoveel bevruchte eicellen / embryo’s dat het daar wel goed zat.

Na het zelf testen en de bloedtest (twee weken na de terugplaatsing) in het VU bleek ik zwanger te zijn en nu was het 5 weken wachten op de eerste echo. We zouden dan niet het hartje kunnen horen, maar ze zouden wel kunnen zien of de foetus goed in de baarmoeder zit en of het hartje klopt. Wat een mooi moment was dit, onze allereerste echo en alles was in orde. Mijn moeder en ik in tranen en Owen was ook duidelijk geëmotioneerd. WE DID IT ❤!! Zo gezegend en blij! Probeer te genieten zei de arts en met 4 weken zie ik jullie weer. Als alles er dan goed uitziet mochten we door voor de NIPT test. Het ene spannende moment na het andere en wat duurde die weken soms lang.

WE DID IT ❤✨

Tijdens deze weken voelde ik me fysiek niet zo best. Door de punctie had ik veel vocht bij mijn eierstokken (overstimulatie, IVF complicatie) en dat deed vooral veel pijn en daarnaast werd ik vanaf week 6 erg misselijk! Zo erg dat ik bij iedere geur over mijn nek ging en ik niks meer binnenhield. Wat een ellende! Door de nasleep van de hormonen i.c.m. deze fysieke klachten had ik moeite om te genieten en blij te zijn. Ik voelde me neerslachtig en was ik niet zo gezellig. De artsen waren hiervan op de hoogte en ik moest dit goed in de gaten houden.

Voor de misselijkheid hebben de artsen mij medicatie voorgeschreven, want niks kunnen binnenhouden is schadelijker voor de baby dan dagelijks een pilletje. Gelukkig hielp me dat iets en kon ik in ieder geval wat dingen eten. Toch heb ik die eerste periode weinig kunnen doen en lag ik veel plat. Ik ben 3 dagen blijven werken en dat is met mijn baan inclusief reistijd best pittig. De rest van de week moest ik bijkomen en hoopte ik dat de hormonen (overgang hormonen / IVF hormonen / zwangerschapshormonen) zich wat meer uit zouden balanceren.

Shotsss Hormonen

De 11 weken echo was wederom met een goede uitslag (YASS SO HAPPY 😊) en de volgende dag had ik een bloedafname voor de NIPT test. Owen en ik hebben voor deze test gekozen, omdat deze het meest accuraat is en het DNA goed onderzocht kan worden. We wilden dan ook op de hoogte worden gebracht van de neveneffecten als die gevonden zouden worden. Eveneens een spannende twee weken in afwachting van de uitslag. Gelukkig kregen wij een mailtje en alles zag er goed uit! Wat een mooie afsluiting van een spannende, heftige en intense periode was dit! Het voelde voor ons als echt als het moment van nu durven we te genieten en nu durven we te delen!

Volgende week wil ik graag in een VLOG met jullie delen wat het geslacht van onze bebe is. So Exciting!!

Eerste Pakje 😊

XOXO Dee

Author

6 Comments

 1. Laura Peña Reply

  Lieve Denise,

  Wat fijn om te lezen dat het genieten nu kan beginnen. Al mag ik mijzelf meer dan gelukkig prijzen dat ik natuurlijk zwanger kon worden tot 2 x aan toe, toch zijn bepaalde dingen heel herkenbaar.

  Ik ben heel erg blij voor jullie en gun jullie al het goeds!!! Een voorspoedige verder zwangerschap, een “fijne” bevalling 😉 met een prachtig en gezond kindje als eindresultaat.

  Je mag sowieso al mega trots zijn hoor op hoe jullie dit allemaal doen. En dank…dat je dit op deze bijzondere manier deelt!

  Liefs,

  Lau

  • Dee Reply

   Lieve Laura, echt super lief om te horen en bedankt voor je mooie woorden ❤️✨😘!!

 2. Oh lieverd.. die misselijkheid! Wat een ellende, had het zelf tot week 20!
  Geniet van deze mooie tijd na al die spannende momenten.
  Ik kijk uit naar je volgende blog want oh wat schrijven jullie leuk.

  ❤️ Dani

  • Dee Reply

   Ja wat een ellende he lief 😭!! Heel naar allemaal, maar het dubbel en dwars waard! Ga ik doen lieverd en super lief om te horen schat 😘❤️✨!! Dikke Kus

Write A Comment