Moederdag is around the corner en als Mommy 2 Be heb ik daar eens goed over nagedacht. Volgens mij zijn moederdag en vaderdag dagen die over het algemeen meer geaccepteerd worden dan een Valentijnsdag, terwijl het alledrie dagen van de liefde zijn. Het verschil is waarschijnlijk dat, in dit geval, moederdag ook vooral leuk is voor de kids die met leuke knutsels hun mama mogen verwennen. Vaak met hulp van papa een lekker ontbijtje erbij en een geweldig begin van de dag is daar.

Ik denk dat we dit soort dagen ook nodig hebben, om eens extra stil te staan bij de liefde die we voor elkaar voelen en soms vergeten te uiten. In mijn opinie is er dus niks mis mee om alle mommy’s goed te verwennen op die dag. Ook de mama’s die het opvoeden van de kids al achter de rug hebben en misschien zelfs ook al oma zijn. Doordat ik nu zelf zwanger ben, merk ik dat ik ook veel met mijn ouders bezig ben en dat ik erg blij ben dat ik mijn moeder nog heb. Als zwangere vrouw zoek je toch vaak je moeder op voor advies en steun tijdens de zwangerschap, bevalling en ook als het kindje geboren is.

Bij deze wil ik dan ook vanuit dankbaarheid en voor komende moederdag een stukje vanuit het hart aan mijn moeder wijden. Mijn lieve mama heeft in haar leven al best een hoop meegemaakt. Ze heeft namelijk toen ze zwanger was van mij haar eigen lieve moeder op een nare manier verloren. Mijn oma had een hart van goud en stopte haar kinderen van alles “stiekem” toe. Ze leefde voor haar kinderen en kleinkinderen en heeft er gelukkig 3 geboren zien worden. Helaas werd ze ernstig ziek, longkanker, en heeft ze geen mooie rustige dood mogen ervaren. Mijn moeder heeft hier erg veel last van gehad en toen ze haar moeder het hardst nodig had was ze er niet meer. Mijn moeder heeft veel opgeofferd in haar leven en heeft haar gezin altijd op de eerste plek gezet. Ze heeft altijd voor haar twee kinderen gezorgd en haar werk in de zorg opgegeven, zodat mijn vader zich volledig kon storten op zijn werk en in de avond op zijn studie. Alles voor een betere toekomst voor het gezin. Als full-time mama kan ik me voorstellen dat het genieten geblazen is, maar dat het ook keihard werken is en dat het geen 9 tot 5 job is. Sterker nog het is een 24/7 job en die heeft ze met verve vervuld.

Mijn broer en ik hebben mooie herinneringen aan deze tijd. Tussen de middag gezellig thuis lunchen en op woensdagmiddag werden we dan opgehaald om wat leuks te doen. In de zomer was het helemaal dolle pret, want dan gingen we vaak naar het strand of mochten we naar het zwembad. Vriendjes mochten altijd komen spelen of wij bij hen. Deze kindertijd is zo ontzettend waardevol en ben mijn ouders daar ontzettend dankbaar voor.

Het zorgen voor haar geliefden is iets wat in haar bloed zit en wat ze ademt. Zo heeft ze ook voor mijn lieve vader gezorgd toen hij ongeneeslijk werd. Als gezin samen hebben we dit gedaan, maar met name mijn moeder als zijn lieve vrouw. Dit is iets wat veel met haar heeft gedaan en wat ook duidelijk zichtbaar was nadat mijn vader er niet meer was. Vlak na mijn vader ging het alsmaar slechter met mijn opa en heeft ze ook voor hem gezorgd zoveel als dat ze kon. Mijn lieve moeder heeft een hart van goud en daarom gun ik haar nog vele jaren met veel geluk in goede gezondheid toe. Het leven lacht haar toe en ze heeft opnieuw het geluk gevonden en gaat deze zomer trouwen. Haar dochter loopt er dan hoogzwanger bij en daar geniet ze ook erg van. Ze wordt opnieuw oma en wat voor één!! Een lieve zorgzame oma met een hart van goud en wat ben ik blij dat ons kindje haar mag ervaren en leren kennen!

Ik houd van jou mama en zelfs met deze woorden ben ik niet in staat om uit te drukken hoeveel. Toch ga ik het proberen: De band tussen een moeder en een kind is een hele bijzondere band. Eentje die zich begint te ontwikkelen op het moment dat een vrouw zwanger raakt. 9 maanden lang zijn moeder en kind letterlijk en figuurlijk aan elkaar verbonden en dit stopt niet als een kind geboren wordt. De liefde van een moeder naar een kind is uniek in zijn soort. De liefde is namelijk onvoorwaardelijk en zal nooit overgaan. De liefde die ik voor mijn moeder voel is niet in woorden te beschrijven, maar bij deze wil ik toch een poging wagen. Mijn moeder is mijn heldin, mijn beste vriendin en mijn thuis. Vanaf het moment dat ik ontstaan ben, heeft ze al de liefde die zij in zich heeft aan mij gegeven. Mijn lieve moeder heeft een ontzettend mooi en groot hart en door haar toedoen ben ik de vrouw geworden die ik ben. Ze heeft me alles geleerd wat ik nodig heb en zoveel meer. Op zoveel bijzondere maar tevens moeilijke momenten ben ik getuigen geweest van haar persoon die met rust, geduld en liefde alles lijkt te overwinnen. Er is geen betere leerschool die ik mij had kunnen wensen. Lieve mama jij bent mijn onvoorwaardelijke liefde en ik ben je eeuwig dankbaar voor alles wat je me hebt bijgebracht en gegeven. Naastenliefde is de betekenis van het leven voor mij en zonder jou was ik nooit tot dat besef gekomen.

XOXO Dee

Author

10 Comments

 1. Lieverd wat mooi ik heb tranen in mijn ogen
  Dank je wel wat een mooie woorden.
  Ik hou van je lieve dochter en ik ben zeer trots op jou 💖❤

 2. Dat je moeder een bijzondere mooie lieve en knappe vrouw was, ja dat wist ik al! Dit mooie blog van jou verdient ze zeker. En wat een geweldig nieuws dat ze gaat trouwen!!! Wens jullie allemaal een hele mooie liefdevolle toekomst!!

  • Dee Reply

   Lieve Agnes, bedankt voor je mooie en lieve woorden ❤️😘!! Wij wensen jullie ook al het goeds en alle liefde van de wereld ✨❤️!! Dikke Kuss!

  • Dee Reply

   Thanksss Babee ✨😘!! You know what it’s like to be a Mommy ❤️✨!!

 3. Zo lief wat je over je moeder schrijft. Je mag trots zijn op jezelf.

Write A Comment