Vakantie. 

We all need it once in a while!! Of naja nodig… Laten we zeggen dat het ons goed doet om even uit onze ‘normale’ omgeving te zijn en even weg te zijn van de dagelijkse dingen en sleur. We moeten opladen, bijkomen, ontspannen en genieten. En waar doe je dat nou beter, dan op vakantie! Nu is het begrip vakantie natuurlijk een heel breed begrip, want wat voor de een als vakantie voelt, is voor de ander absoluut geen vakantie. Sommige mensen blijven liever thuis in eigen land, terwijl anderen pas echt het gevoel hebben dat ze op vakantie zijn als ze ver weg zijn. Maar wat doet op vakantie gaan nou eigenlijk echt voor je? Helpt het om te ontstressen? Hoe hard hebben we het nodig en hoe vaak is genoeg? Of moeten we eigenlijk iets structureel veranderen in ons dagelijks leven, zodat een vakantie niet zo hard nodig is?

Wanneer je gaat lezen over vakanties en het nut ervan. Dan komt er eigenlijk naar voren dat het ontzetten belangrijk is om vakantie te nemen en op vakantie te gaan. Het vermindert stress- en gezondheidsklachten, je rust uit waardoor je over het algemeen tijdens en vlak na de vakantie minder moe bent en beter gehumeurd. Echter blijkt ook dat de effecten hiervan vaak maar van korte duur zijn. Dus dat pleit wat ons betreft ook voor structurele veranderingen in ons dagelijkse leven. Weer andere artikelen en onderzoeken geven aan dat vakantie een mindset is en als het je dus zou lukken die mindset toe te passen in je dagelijkse leven is vakantie misschien wel overbodig. Maar goed, laten we wel zijn, naast dat het misschien nodig is, is het natuurlijk ook gewoon leuk!!

Nothing more precious then your time, make sure you spend it with people and on things that makes you happy…

Tenminste, dat is hoe wij vakantie ervaren. Ontstressen door weg te gaan naar JAWEL DE ZON!! En daar dan vervolgens minder met de klok te leven en even geen druk van huishouden, werk en alle andere dagelijkse dingen te ervaren. Maar hoe doe je dat dan? Die mindset? Want je kan natuurlijk (in uiterste) ook niet op vakantie gaan en doorgaan. Maar je kunt ook net zo goed op vakantie gaan en alsnog doorgaan. Dan is meneer het zonnetje en de housekeeping in het hotel misschien wel je beste vriend, maar of je er echt van uitrust, nou nee!

Dus als wij op vakantie gaan dan nemen we ons in ieder geval de onderstaande vijf dingen voor. En gek genoeg lukt dit ons op vakantie ook behoorlijk goed. Next goal is to do it daily;)!

  1. We geven onszelf toestemming om te ontspannen. We zeggen letterlijk tegen onszelf, It’s okay to do nothing!
  2. We maken behalve onze agenda’s, ook ons hoofd leeg. (alle to do lijstjes werken we af en wat niet kan plannen we in voor daarna dan kan het uit je hoofd).
  3. Disconnect, UNPLUGG.. Zo min mogelijk socials en telefoontjes!
  4. Wees fysiek in het moment, maar ook in je hoofd. Train jezelf om daar te zijn waar je bent.
  5. GO WITH THE FLOW! Laat het lekker op je afkomen en zie wat komt!

Door rekening te houden met de flow van je kleintjes, om het ook voor jezelf zo leuk mogelijk te houden, kan je veel ontspannender de dagen doorkomen als niets anders moet dan GENIETEN VAN ELKAAR!!

vacation mindset wisdom wednesday

Wat ons betreft is het bovenstaande niet haalbaar, omdat vakantie veelste leuk is om niet te doen. Echter is het natuurlijk absoluut goed om na te denken over welke vakantie elementen voor jou wel in je dagelijkse leven (al is het zo nu en dan) toe te passen zijn, zodat je minder stress ervaart en lekkerder in je vel zit door het hele jaar heen!!

Hoe doen jullie dit? Wij zijn super benieuwd!! 
XOXO Dee & Joy

 

 

Author

Write A Comment