Op Mommy Monday laten we elke maandag een andere mama aan het woord. Soms in de vorm van een interview en dan weer in de vorm van een gastblog over een inspirerend onderwerp.

Op deze mooie maandag hebben we het genoegen met Stepahnie!! Wat een heerlijke nuchtere powervrouw is dit! Zij is nog samen met haar grote middelbare school crush en zij hebben ondertussen samen een zoontje van 2! Ze werkt, ze houdt van kids fashion en van alleen al het lezen van dit interview krijg je spontaan energie, iets met een Duracell Konijn. Nieuwsgierig? Lees het snel!!

Meet the Mommy, allereerst stel jezelf maar even voor, wie ben je? Hoeveel kindjes heb je, wat doe je en waar kom je vandaan? Ik ben Stephanie, 30 jaar oud en samen met Nick mijn high school lover zijn wij trotse ouders van onze zoon Mason (2jaar). Wij wonen met z’n drietjes vlakbij Eindhoven, een echte Brabantse dus, heulll gezellig en kei leuk :-p!! Ik werk al een aantal jaar als grafisch ontwerper voor verschillende webshops waarvoor ik mooie en leuke dingen mag maken.

Hoe ervaar jij het moederschap, heeft het je als vrouw veranderd?
Ik ervaar het niet als lastig en laat me ook zeker niet beperken in het hebben van een kind. Sterker nog, ik doe nu dingen veel sneller dan voorheen! Het moederschap is een aaneenschakeling van emoties en zelfontwikkeling en dit is leuk en vermoeiend tegelijk.  Het heeft me deels als “persoon” veranderd. Ik ben sinds Mason veel socialer geworden, en dan bedoel ik dat ik sneller een praatje maak met vreemde en dat ik het leuk vind om nieuwe contacten te leggen. Niet dat ik dit voorheen lastig vond, maar die behoefte had ik toen minder. Ik merk dat ik een stuk emotioneler ben geworden, maar verder ben ik nog steeds die nuchtere meid die van aanpakken houdt.

mommy family gezin gastblogJe hebt een onwijs leuke Instagram feed, kidsfashion is echt je ding volgens mij. Wat zijn jouw favoriete merkjes voor Mason op dit moment? Zo’n lief compliment, dank je wel! Mijn favoriete merken van dit moment zijn toch wel Hugo loves tiki, Tiny Cottons, Bobo Choses en Mingo. Maar ik mag ook graag de kleine webshops bezoeken waar je voor fijne prijzen leuke items kan scoren (supporting the small business!). Last but not least vind ik de Zara ook altijd leuke dingen hebben. Nu Mason naar de PSZ gaat haal ik ook vaak basic shirts bij de zeeman die ik dan pimp met een strijk embleem. Het kind komt altijd vies terug van school 😂, maar hé je moet ze ook de vrijheid geven om hun innerlijke Picasso te ontdekken!

Wat vindt je het allerleukste aan the Gram? Wat levert het je op? Zijn er voor jou ook nadelen aan Instagram? Wat ik het leukste vind aan Instagram.. Misschien dan toch wel de ‘mama’ community. Het is eigenlijk een forum geworden waar alle mama’s gezellig met elkaar kletsen en tips uitwisselen. En dat je daarnaast je creativiteit kwijt kan in het posten van foto’s en leuke captions vind ik ook supertof. Het levert me in die zin dus veel creativiteit en nieuwe contacten op. We hebben laatst met een aantal mama’s een insta playdate georganiseerd. Superleuk om de gezichten achter alle accounts te zien! 

Het nadeel van Instagram vind ik dat er altijd mensen bijzitten die het aantal volgers veel belangrijker vinden dan de mensen achter de accounts. En dit vaak omdat ze denken dat ze dan sneller van merken en webshops gratis spullen toegestuurd krijgen. Onzin als je het mij vraagt, echte/oprechte contacten met je volgers zijn belangrijker dan een paar getallen. En zijn het echt de ‘gratis’ spullen waarvoor je zoveel tijd en moeite steekt in Instagram?

kidsfashion fashion

Als je zou moeten kiezen, altijd pedagogisch verantwoord opvoeden of vooral je eigen gevoel op dat moment volgen? Altijd je eigen gevoel volgen. Jij kent jouw kind het beste, de boekjes gaan uit van een gemiddeld/doorsnee kind. En wat is nu gemiddeld? Misschien is je eigen gevoel achteraf niet altijd het juiste, maar daar leer je dan weer van. Dat maakt je als moeder alleen maar beter en sterker naar mijn idee. En hallo, perfect opvoeden bestaat toch niet… anders wil ik heeeel graag deze golden power mom ontmoeten 😉

Wat zijn jouw geluksmomentjes op de shitty days? Hoe kom jij de slopende dagen door?
Gelukkig heb ik geen tot weinig shitty days. Maar als ik een slopende dag heb dan luister ik veel muziek en zorg ik dat ik bezig blijf. Ik ben net een Duracell konijn die maar door blijft gaan. De geluksmomenten zitten hem dan in het samen gek doen met mijn gezin of lekker dansen op muziek. En als ik dan aan het einde van de dag heerlijk gedoucht in mijn huispak met de beentjes omhoog een serie kan kijken dan is het helemaal goed.

Hoe zorg je ervoor dat je alle ballen van kids, relatie, vriendschappen en werk hooghoudt? Wat geeft je de kracht om dit vol te houden? Wat bij ons goed werkt is elkaar de vrijheid geven om ook dingen voor jezelf te kunnen doen. We doen veel met z’n 3tjes, maar gaan ook geregeld met z’n tweeën of met alleen vrienden op pad. Zo gaan we aankomende zomer heerlijk met z’n tweeën een paar dagen naar Valencia. Met vriendinnen maken we ook bijna elk jaar een stedentripje en zit de zomer bomvol leuke festivals en feestjes waar we lekker kunnen dansen. Ik krijg vaak de vraag of ik dat wel kan, zoveel dagen zonder mijn kind. En ja, ik kan dit heel goed! Natuurlijk mis ik hem tijdens dit soort tripjes, maar ik wil ook gewoon Steph kunnen zijn. Ik krijg juist extra energie en naar mijn mening hebben kinderen meer aan een happy mom dan een mama die niet goed in haar vel zit. Ik vond het bijvoorbeeld ook heel fijn om weer te beginnen met werken na mijn verlof. Je wereld is zo klein na de geboorte van je kindje. Ik vond het heerlijk om de baby bubbel af te kunnen wisselen met de ‘grote mensen’ wereld en mijn hersenen weer aan het werk te zetten.

Wat is jouw ultieme me-time en waar word jij echt gelukkig van?
Lekker ongestoord uitgebreid douchen en dan in een comfortabel huispak of maffe pyjama series kijken. I know BORING.. but hé vergeet de heerlijke versnapering en het drankje er niet bij te denken. Vooral het gedeelte ongestoord is het ultieme me-time gevoel, want ik denk dat alle mama’s en papa’s het herkennen als ik zeg dat zelfs een toiletbezoek gepaard gaat met publiek 😂! Waar ik echt gelukkig van wordt zijn die kleine speciale momentjes. Een stralende glimlach van je kind, het spontane kusje, de blik van je partner waarin je kan zien hoe trots hij op je is. Lol hebben en kunnen lachen daar word ik heel blij van.

Waarover ben je als moeder het meest onzeker?
Ik ben een nuchter persoon en kan dingen snel relativeren, maar ook ik heb onzekerheden over het ‘mama’ zijn. Vooral in het baby jaar… doe ik het wel goed? Krijgt hij genoeg eten binnen? Slaapt hij wel voldoende? Ik denk dat alle mama’s dit wel herkennen. Maar ik kon dit snel naast me neerleggen toen hij groter werd en met de pot mee at. Nu vind ik vooral zijn gezondheid belangrijk, hier kan ik wel eens onzeker over zijn. Doe ik het goed? Groeit/ontwikkelt hij goed?

mommy boysmom gastblog blog2inspire

Welke tip zou jij absoluut willen delen met andere moeders, om op die manier hun weer te inspireren.
Blijf vooral ook echt je eigen dingen doen en cijfer jezelf niet weg omdat je denkt dat dit beter is voor je kind. Eens, rust, reinheid en regelmaat zijn belangrijk, maar hoe makkelijker jij bent in de omgang, hoe gemakkelijker je kind wordt. Ga niet hele dagen thuiszitten, omdat je kind 3 slaapmomenten overdag heeft, maar neem het lekker mee. Zoek de juiste balans tussen de dingen en doe wat voor jullie goed voelt. Wat andere zeggen of denken doet er niet toe.

Lieve Stephanie,
Mega bedankt voor dit super fijne en energieke interview! Als we het teruglezen krijgen we er helemaal energie van! Heel erg fijn hoe je staat in het moederschap en goed te horen hoe jij omgaat met de eeuwige balans kwestie! Kies dus soms ook gewoon lekker voor jezelf moeders, daar wordt je kind uiteindelijk ook blijer van is jouw boodschap! Eentje om allemaal in onze zak te steken denk ik, super inspirerend! En als je de golden power mom hebt ontmoet, let us know ;)! Willen jullie meer zien en weten over deze te gekke moeder? Volg haar dan op Instagram!

XOXO Dee & Joy

Author

Write A Comment