Op Mommy Monday laten we elke maandag een andere mama aan het woord. Soms in de vorm van een interview en dan weer in de vorm van een gastblog over een inspirerend onderwerp.

Deze maandag hebben we het genoegen met de knappe Mommy 2 Be Maike. Immers ben je al een mommy vanaf het moment dat je zwanger raakt. Maike is een echte entrepreneur in modeland die vanwege haar zwangerschap een paar dappere, maar bovenal mooie keuzes heeft gemaakt. Benieuwd naar wat deze bijzondere powervrouw heeft besloten te doen, lees dan gauw verder!

Meet the Mommy. Allereerst stel jezelf maar even voor. Wie ben je? Wat doe je en waar kom je vandaan? Ik ben Maike, 30 jaar, woon in Zwolle en geniet momenteel van een extra lang zwangerschapsverlof.

Je hebt jarenlang een prachtige kleding boutique gerund in hartje Zwolle. Hou oud was je toen je hiermee begonnen bent en waar is het idee om een eigen onderneming te starten vandaan gekomen? Ik begon hier mee op mijn 25e tijdens mijn afstuderen (Journalistiek). Ik besefte tijdens het schrijven van mijn eindscriptie dat ik op dat moment niet gelukkig zou worden in media-land. Liever wilde ik zelfstandig gaan ondernemen. Op de één of andere manier waren dames altijd geïnteresseerd in wat ik droeg: dat ene kledingstuk, die schoenen, dat kapsel. Ik besloot daar iets mee te doen. In een aantal maanden tijd zette ik een concept neer en kocht ik unieke items in van over de hele wereld (New York tot aan Scandinavië) om ze vervolgens in mijn eigen fashion store te verkopen. En zo geschiedde. In vier jaar tijd groeide mijn ‘lokale’ winkel uit tot een bekende speler in de Nederlandse mode-industrie met een goed lopende webshop en klanten van over de hele wereld.

Op instagram ga je ook erg lekker en heb je inmiddels ontzettend veel volgers! Wat heb je gedaan om ook via dit medium zo succesvol te zijn? En wat vind je leuk aan instagram en wat vind je minder fijn? Niet zo lang geleden was mijn Instagram account nog ‘privé’. Ik volgde alleen vrienden en kennissen en liet dit andersom ook alleen toe. Tot dat mijn compagnon maar ook vrienden en collega’s mij er op wezen dat het goed zou zijn voor mijn bedrijf als ik dit openbaar zou maken. ‘Mijn kracht was toch dat men exact wilde hebben wat ik had? Laat het dan zien aan de rest van de wereld, dan kan de rest van de wereld ook je klant worden.’ Ik moet zeggen dat ik echt moeite heb gehad met die keuze. Ik ben geen blogger, geen influencer en ook geen mode-popje die graag zichzelf wilt laten zien op Social Media. Echter, ben ik wel een ondernemer en als ik dit moest doen voor de groei van mijn bedrijf dan deed ik dat. Het bleek te werken, ik postte foto’s van wat ik aan had (uit de shop) en direct stroomden de bestellingen online binnen. En zo groeide ook mijn aantal volgers. Inmiddels heb ik mijn winkel gesloten maar ben ik nog wel actief op Social Media. Ik verdien er een leuke boterham mee, maar zeg alleen ‘ja’ tegen samenwerkingen die bij mij passen. Zoveel volgers heb ik niet eens vind ik zelf, daar ben ik ook niet echt op uit. Ook ben ik niet consistent in het posten van foto’s, omdat dit niet in mijn aard zit. Als ik ergens afspreek of iets leuks doe is het laatste wat ik denk ‘laat ik nu op de foto gaan’, vaker vind ik het NIET dan WEL leuk om een kiekje te schieten. Respect voor alle bloggers die aan ‘storytelling’ doen. Die naar locaties rijden, met verschillende outfits en op pad gaan voor de perfecte foto’s en het perfecte overzicht. Dat ben ik niet, ik ben Maike, die post wanneer het haar uit komt. Ik heb ook het idee dat mensen mij meer volgen om wat ik doe of aan heb dan voor het zien van een perfecte foto. Soms post ik een week niks, soms heb ik de smaak te pakken en post ik elke dag wat. Bedrijven willen vooral met mij samenwerken door de hoge engagement. Ik denk doordat ik wel echt laat zien wie ik ben, met humor. Je wilt niet weten hoeveel privé berichten ik dagelijks binnen krijg met vragen. Of hoe hoog het aantal kijkers van mijn stories is. Die statistieken zijn interessant voor bedrijven en merken. Ik geniet enorm van de leuke samenwerkingen en events waar ik voor uitgenodigd wordt en Instagram heeft me al veel gebracht, daar ben ik enorm dankbaar voor. Maar zou Instagram morgen verdwijnen, dan ben ik net zo gelukkig.

Om welke reden heb je besloten om te stoppen met het runnen van je succesvolle kledingwinkel AINZ? Heel simpel, omdat ik zwanger raakte. Mijn vriend is ook ondernemer en heeft een succesvol recruitment bedrijf met kantoren in Amsterdam en Zwolle. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit met twee ouders die veel werken, weinig vakantie nemen, werk altijd mee naar huis nemen, overwerken etc. Beiden hebben we besloten dat de prioriteit bij het kleine meisje ligt en bij de groei van zijn bedrijf. Na jarenlang keihard werken kies ik voor een betere balans tussen werk en privé.

Wat een dapper besluit en om de mooiste en de beste reden die er is. Waar kijk je het meest naar uit als Mommy 2 be? Oh naar alles!! Het is ongelofelijk hoe je tijdens je zwangerschap al zo verbonden voelt met je kindje. Mijn liefde voor haar groeit elke dag meer, moet je nagaan als ze er straks is.

Op je Insta stories te zien ben je ook een zeer geliefde tante voor je nichtje en neefje. Hoe heeft je familie en vooral je kleine nichtje en neefje gereageerd op je zwangerschap? Onze beide families zijn door het dolle en kunnen niet wachten tot dat ze er is. Mijn neefje is nog te jong om het te begrijpen, maar mijn nichtje is 3,5 en heel wijs. Ze vind het heel leuk en benoemd het veel. Als ik met haar ben zegt ze tegen random mensen ‘Hallo, dit is mijn tante Maike en zij heeft een dikke buik want daar zit een baby in.” Haha! Ze noemt de baby ‘Laura’, want dat vindt ze een mooie naam. Ik hoop niet dat ze straks teleurgesteld is als ze de echte naam hoort 😉

Hoe lang ben je samen met je partner en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Op instagram te zien woont je partner in onze geweldige hoofdstad en jij in het prachtige Zwolle. Wonen jullie inmiddels samen en waar willen jullie als kersverse gezin gaan settlen? Ik heb mijn partner vorig jaar maart voor het eerst gezien in mijn leven. We zijn eigenlijk gekoppeld, volgens mij stiekem op aandringen van hem, door een wederzijdse vriendin van ons. Ik zag hem en dacht, nee dit is echt niks voor mij, maar toch bleef hij altijd in mijn hoofd zitten. Alsof mijn energie naar hem toe getrokken werd. Alles met hem was een feestje! Hij heeft enorm veel geduld met mij gehad, ik was behoorlijk aan het aantrekken en afstoten. Maar uiteindelijk ging ik voor de bijl. Tuurlijk, is het allemaal best snel gegaan. Een zwangerschap is niet niks en zeker niet als je elkaar eigenlijk nog leert kennen. Maar deze zwangerschap heeft ons zo mooi samengebracht en we leren elkaar van zo’n mooie kant kennen. Ik waardeer hem echt enorm als mens, nog veel meer dan voor de zwangerschap en ik kan nu al zeggen dat ik me geen betere vader kan wensen voor haar. Wij liggen zo op één lijn als het gaat over ons, het leven en haar opvoeding. Hij is inmiddels vanuit Amsterdam naar Zwolle verhuisd, dit stond al op de planning voordat ik zwanger werd hoor. Momenteel wonen we samen in mijn appartement. Begin volgend jaar zullen we naar het nieuwe huis, wat nu nog gebouwd wordt, in de binnenstad van Zwolle verhuizen. Echter zijn we beiden dol op Amsterdam en hebben daar ook een leven, hij helemaal vanwege zijn kantoor. Wij zullen dus altijd verbonden zijn met Amsterdam. We willen de kleine straks ook echt wel weekenden/dagen daar mee naartoe nemen.

Zijn er dingen die jullie als koppel nu bewust ondernemen voordat jullie kleine meisje er is? We vertrekken over twee weken met zijn tweetjes naar de Canarische Eilanden voor een laatste vakantie samen. Hier kijken we beiden enorm naar uit. Voor de rest willen wij straks nog dezelfde dingen blijven doen met haar er bij (ook al zal het minder spontaan worden 😉

Zodra je kindje geboren is zal het vast in de toekomst weer te beginnen te kriebelen om iets op te starten in de Mode Business. Wat ben je precies van plan en op welke termijn? Haha, dat denk ik ook. Of in ieder geval in de (ondernemers) business, of het mode zal zijn weet ik niet. Wie weet wil ik wel meer met mijn Journalistiek gaan doen. Maar weet je wat zo lekker is, ik laat dat echt even helemaal los. Ik laat me echt leiden door haar en wat er op mijn pad komt. Ik krijg nu pas, 2 maanden na het sluiten van mijn bedrijf, rust in mijn lijf en hoofd. Dat vind ik nu het belangrijkste. Daarbij voel ik me nog steeds een ondernemer door mijn werk voor Instagram en zorg ik nog steeds voor mijn eigen inkomsten en onafhankelijkheid, voor nu is dat alles wat ik wil en belangrijk vind.

Zo te horen kunnen we nog ontzettend veel van je verwachten en zal je zeker succesvol zijn in hetgeen waar je gepassioneerd over bent. Toch kan ik me voorstellen dat je lieve dochtertje één van je allergrootste passies is en zal worden. Wat is je ultieme hartenwens voor jullie eerste kindje? Ik hoop dat ze altijd haar ware zelf mag en durft te zijn en dat zij gelukkig en gezond door het leven mag gaan. Maar logisch, ik gun haar de wereld.

Lieve Maike, wat een mooie stappen heb jij samen met je partner gezet ten gunste van jullie prachtige toekomstige gezin. Je bent een dappere powervrouw die al van jongs af aan risico’s durft te nemen en niet bang is voor een sprong in het diepe. Super inspirerend om te lezen hoe goed dit altijd heeft uitgepakt en voor velen een prachtige levensles. Jij geeft definitie aan de quote “Out of your comfort zone is where the Magic happens” ! Daarnaast ben je nu al zo’n liefdevolle mama die haar dochtertje op de eerste plek zet en haar veel wijsheid zal bijbrengen. Wij wensen jullie al het goeds en kunnen niet wachten om jullie meisje, in prachtige outfitjes, te bewonderen! Ook benieuwd naar Maike, haar zwangerschap, Fashion en toekomstplannen, volg haar dan via Instagram !!


XOXO Dee & Joy

 

Author

Write A Comment