BLENDED FAMILY!

Allereerst, hoort bij dit onderwerp, dit mega mooie liedje van the one and only Alicia Keys. Het is natuurlijk aan jou of en wanneer je het gaat luisteren, maar als je hem nog niet kent.. Een echte aanrader!

Zoals jullie voor de vakantie hebben kunnen lezen ben ik opgegroeid in een gescheiden gezin en heb ik ook na die tijd ook met meerdere partners van zowel mijn vader als moeder moeten dealen. Omdat ik al 16 was hebben zij nooit een echte opvoedkundige rol gekregen. Maar wanneer je kinderen nog jonger zijn en je een nieuwe partner tegen het lijf loopt komt daar heel veel meer bij kijken dan alleen elkaar ontdekken en leren kennen.

Vanuit mijn eigen ervaring met mijn eigen ouders en ook mijn professionele kijk op deze dingen heb ik bij het ontmoeten van Jermaine besloten dat ik er alles aan zou doen om het contact met Jermaine zijn ex en zijn dochter goed te laten verlopen. Maar hier was niet alleen ik zelf voor nodig. Gelukkig hadden Jermaine en de moeder van Syleena altijd heel goed contact en hoewel iedereen ze struggles kent slaagde hun er altijd in om Syleena op de eerste plek te zetten. Toen ik Jermaine leerde kennen hebben wij bijna 2 jaar gewacht tot ik uiteindelijk Syleena ontmoette. Door het aantal partners wat ik zelf voorbij heb zien komen wou ik Syleena dit besparen en ook Jermaine wou mij pas voorstellen als hij en ook haar moeder hier klaar voor waren. En dat had uiteraard wel de nodige voeten in de aarde want laten we wel zijn… Je kind kennis laten maken met de nieuwe partner van je ex. Je eerste reactie uit je moeder hart is altijd HELL NO! Maar wederom als je dan tot het besef komt wat het beste is voor je kind, kom je ook tot het besef dat het erom gaat dat iedereen goed is voor hem of haar.

En ik ben zo onwijs dankbaar dat ook de moeder van Syleena hier zo naar kon kijken en hoewel we uiteraard ook echt onze struggles hebben gehad en ook wij elkaar hebben moeten leren kennen, ben ik zo mega trots op hoe zij dit allemaal heeft gedaan , GIRL YOU ROCK & YOU ARE THE BEST MOM SHE CAN HAVE!

Voor mij is zij in de loop der jaren van Jermaine zijn ex veranderd, in de moeder van Syleena, naar een echte familie vriendin. Hoewel we de deur niet bij elkaar plat lopen, is het gewoon weg gezellig als we elkaar zien op verjaardagen en ook met alles wat er voor Syleena moet kunnen wij heel goed met elkaar overweg.

Naar aanleiding van dit verhaal wil ik heel graag een Red Table talk van Jada Pinkett Smith met jullie delen. Ik heb het gekeken met tranen in mijn ogen en het heeft mij wederom doen beseffen hoe fijn maar ook hoe belangrijk het is om er MET elkaar voor te zorgen dat het oke is. Dat je elkaar kan verdragen en op een bepaald moment zelfs kan leren waarderen en bedanken voor wat de ander eigenlijk doet.

Bekijk het filmpje hier:

CO-PARENTING WITH YOUR NEW LOVES EX!step half family blended

 

Author

1 Comment

Write A Comment