Take care of YOU, First!

Op deze woensdag wil ik graag een kort filmpje met jullie delen waarin een moeder haar dochter een belangrijke levensles leert. En we hebben het hier niet zomaar over een moeder, nee we hebben het hier over Jada Pinkett-Smith een prachtige actrice die daarnaast vrouw is van Will en moeder van 2 kids. Ik vind haar een ontzettende intrigerende persoonlijkheid hebben die veel wijsheid met zich meedraagt die ze gelukkig deelt bijvoorbeeld via The Red Table Talks.

Hieronder legt ze iets uit wat ontzettend belangrijk is, maar wat veel vrouwen vergeten te doen. Ook beaamt ze dat er een soort van taboe op rust om dit te doen, want in de maatschappij waarin we leven horen we onszelf nou eenmaal als vrouw en moeder zijnde niet op de eerste plek te zetten met alle gevolgen van dien. Ikzelf heb daar de laatste tijd behoorlijk in gefaald en ik deel over mijn persoonlijke struggle meer in de blog die morgen online komt.

Anyhow dit 6 minuten durende filmpje heeft mij ontzettend geraakt en me weer herinnerd aan hetgeen wat echt belangrijk is. Goed voor jezelf zorgen door jezelf regelmatig op de eerste plaats te zetten. Er is hier niks egoïstisch aan, sterker nog het is juist onbaatzuchtig en hoognodig! Immers je kunt niets schenken vanuit een kan die al leeg is! Jada kan dit als geen ander uitleggen vanuit jarenlange ervaring als vrouw, moeder en actrice zijnde en ook zij heeft vaak genoeg niet goed voor zichzelf gezorgd en daarom geeft ze het onderstaande aan haar dochter mee!

Self Care Means giving the world the best of you

instead of what is left of you

Author

1 Comment

Write A Comment