Op Mommy Monday laten we elke maandag een andere mama aan het woord. Soms in de vorm van een interview en dan weer in de vorm van een gastblog over een inspirerend onderwerp.

Op deze mooie maandag hebben we het genoegen met de knappe MoonMama Jennifer, mama van twee prachtige meisjes Peach & Rebel! Misschien kennen jullie haar wel van haar succesvolle blog & Instagram account blogbyjenn. Deze girl heeft naast haar toffe blog ook nog eens super leuke vlogs, vlogbyjenn, en met haar heerlijke nuchtere Alkmaarse attitude is deze Mama absoluut de moeite waard om te volgen. Ben jij ook benieuwd naar deze Mommy, lees dan gauw dit niks verhullende interview.

Meet the Mommy. Allereerst stel jezelf maar even voor. Wie ben je? Wat doe je en waar kom je vandaan? Mijn naam is Jennifer Rijs, trotse mama, 29 jaar oud en geboren en getogen in het mooie Alkmaar. Verliefd, verloofd en geregistreerd met Peterpaul, de papa van mijn meisjes Peach (5) en Rebel (1,5). Ik ben online influenceer, blogger en youtuber en als klap op de vuurpijl heb ik drie weken geleden mijn zelf ontworpen sieradencollectie in samenwerking met saitee.nl gelanceerd!

Op instagram hebben we gezien dat je ooit de finale hebt gehaald van Hollands Next Topmodel in het jaar 2008. Was het jouw ultieme meisjesdroom om topmodel te worden? Nee, helemaal niet eigenlijk. Ik wilde actrice worden. Het modellenwerk ontstond vanzelf. Als kind won ik Missverkiezingen op de camping en in hotels waar ik eingelijk aan meedeed voor de show, omdat ik van entertainen hield. Ik maakte helemaal nooit de link tussen het winnen en mijn uiterlijk.  Ik ben als kind en puber vaak gescout door modellenbureau’s, maar ik maakte er zelf nooit echt werk van. Als Alkmaarse ga je niet van jezelf roepen dat je misschien wel een model bent. Althans toen niet. Nu is dat wel veranderd. Door Instagram denkt iedereen tegenwoordig model te zijn ;-).

Inmiddels ben je de Gorgeous Momma van twee prachtige meisjes Peach & Rebel. Hoe oud was je toen beide meisjes geboren werden en wist je altijd al dat je graag moeder wilde worden? Ik was 24 jaar toen ik mama van Peach werd en 28  jaar toen Rebel kwam. Ik wist dat ik jong moeder wilde worden, maar het stond niet in mijn agenda. Ik was nog helemaal niet opzoek naar een huisje boompje beestje life. Ik deed veel modellenwerk in Duitsland, genoot bizar hard van het leven, maar hier in Nederland werd ik opslag verliefd. Na een maand daten woonden wij samen en na drie jaar werden wij papa en mama.

Deze categorie mag dan wel Mommy Monday heten, maar we zijn ook erg nieuwsgierig naar de daddy’s. Hoe heb jij je stunner leren kennen en hoe lang zijn jullie nu samen? Peterpaul en ik zijn acht jaar samen. Ik heb hem op het waagplein ontmoet in de kroeg. Ik had in eerste instantie geen interesse, maar hij heeft er werk van gemaakt. Ik hield de boot af, omdat ik happy single was. Maar op een dag kwam het na lang aanzeuren van zijn kant toch van een date en toen sloegen de vonken meteen over. Ik heb nog nooit zo’n intense klik met iemand gevoeld als met hem. 

Wij volgen jou al een tijdje en hebben op zowel je blog als instagram kunnen lezen dat jullie samen flink wat hebben meegemaakt nadat jullie gekozen hebben voor een tweede kindje. Bij Peach was het gelijk raak en dat is bij Rebel zeer zeker het geval niet geweest. Waarom heb je ervoor gekozen om zo openhartig te zijn over de miskramen en wat dit met jullie deed? Ik was heel erg opzoek naar steun van andere vrouwen. Het hielp mij het verlies van onze kindjes verwerken door er juist over te praten. De verhalen van andere vrouwen hielden mij op de been. Helemaal wanneer deze een happy ending met nieuw leven hadden. Ik wilde andere vrouwen het gevoel geven dat ze niet de enige zijn. Het heeft mij heel veel steun gegeven in moeilijke tijden en tot op de dag van vandaag krijg ik wekelijks mailtjes van mama’s die steun halen uit mijn verhaal en mij hiervoor bedanken. 

Op instagram ga je ook erg lekker en heb je inmiddels ontzettend veel volgers! Wat heb je gedaan om via dit medium zo succesvol te zijn? Wat vind je leuk aan instagram en wat vind je minder fijn?
Ik heb nooit echt een strategie gehad. Het ging eigenlijk vanzelf. Ik heb het altijd al leuk gevonden om te delen, te entertainen en te mogen inspireren. Zwanger zijn op Instagram helpt enorm, dan wilt iedereen je zien en volgen. Ook je shit delen werkt goed. Want niets is zo leuk als leedvermaak. En dan komen we precies bij het puntje wat niet leuk is aan Instagram. Met een business account kun je de traffic op je Instagram zien. Wat je bereik is, hoe vaak je wordt weergegeven etc. Die cijfer liegen er bij mij niet om, maar al die mensen komen kijken, kijken en niet liken als je begrijpt wat ik bedoel. Ze willen me niet volgen, ze liken mijn foto’s niet, maar er wordt massaal overal naar gekeken en dat vind ik zo krom. Vroeger maakte ik mij daar druk om. Ik wilde meer volgers, meer likes nu wil ik vooral mijn eigen ding doen. Ik post niet meer om het posten, hashtag me geen ongeluk om likes te genereren of volgers. Ik vind het allemaal helemaal  prima en mijn profiel groeit gestaag door. Juist door bij mezelf te blijven en dat vind ik het mooiste compliment.

Van je hart geen moordkuil maken is iets wat jij zeer zeker doet. Je bent ontzettend openhartig en deelt dan ook waar je niet gediend van bent als het om “Haters” op Social Media gaat. We applaud you for that en wij vinden dat super stoer! Hoe ervaren jouw volgers dit? Ik denk dat de meningen daar erg over verdeeld zijn. Sommige volgers houden van eerlijk en andere straffen mij daar op af. Dan ben je bij mijn profiel precies aan het verkeerde adres, want als ik ergens niet van houd is het de boel mooier doen lijken dan het is. De mening van andere mensen doet mij niet zo veel meer. Vroeger wel, maar ik sta nu overal boven. Ik denk dan vaak grow the fuck up. Ik ben bijna dertig en heb echt andere dingen te doen, haha. Oh en als blogger/vlogger doe je het in de ogen van een ander toch vaak niet goed. Ik focus mij vooral op alle leuke en lieve berichtjes die ik van volgers krijg. Super leuk om daar mijn energie uit te halen.

Op Youtube ben je nu ook al een tijdje actief met het delen van VLOGS. Hoeveel tijd besteed je hier gemiddeld per week aan en wat is je drive om dit te doen? Voor mij is het vloggen een echte uitlaadklep. Ik kan er zo lekker mij ei in kwijt. Ik laat mijn vlogs professioneel editen door @marliesvdwaal. Zij werkt voor de tv en doet het precies zoals ik het wil. Ik heb er voor gekozen om het uit te besteden, omdat ik het editen echt te veel werk vond. Dan betaal ik liever iemand die het echt kan dan dat ik mij kapot zit te irriteren aan het feit dat het voor geen meter opschiet als ik het zelf ga doen. 

In een vlog ben je onlangs zeer openhartig geweest over dat het eigenlijk niet zo goed met je gaat en dat je burnout verschijnselen ervaart. Hoe gaat het nu met je en wat doe je eraan om weer lekker in je vel te gaan zitten? De burn-out is gelukkig niet echt tot stand gekomen, omdat ik er op tijd bij was. Ik heb op persoonlijk en zakelijk vlak veel knopen doorgehakt en dit gaf mij heel veel ruimte. De stress werd minder en heb veel in mijzelf geïnvesteerd. Ik mediteer en ben Yin Yoga gaan beoefenen en daar kan ik nu niet meer zonder. Ik laat dingen vaker los, ben minder streng voor mezelf en zoek vaker kleine gelukmomentjes. Voor mij is dat de manier om lekker in mijn vel te blijven zitten. 

Zo te horen is spiritualiteit iets waar jij je ook graag in verdiept. Pas je de opgedane wijsheid ook toe in de opvoeding van jullie twee meisjes? Indirect zeker. Peach vindt yoga en meditatie leuk om te doen. We gebruiken kristallen in huis en de meiden dragen ze ook. Ik probeer ze te stimuleren om vanuit hun buikgevoel te denken. Peach is een heel gevoelig meisjes en wanneer zij aangeeft dat dingen niet goed voelen luister ik daar naar i.p.v. door te drammen op wat wel zou moeten. Ik hoop dat ze zo later in het leven vaker zullen kiezen met hun hart i.p.v. met hun hoofd. Daar word je veel gelukkiger van.

Wat is jouw ultieme Me-Time momentje en hoe zorg je ervoor als mama van twee kids dat je hieraan toekomt? Mijn me-time is echt mijn Yoga avond. Papa blijft dan altijd thuis, zodat ik kan gaan. Love it!

Aan alles te zien wat je doet en deelt op Social Media en de antwoorden die je geeft tijdens dit interview ben je een ontzettende gepassioneerde powervrouw. Toch kan ik me voorstellen dat je lieve meiden je allergrootste passie zijn. Wat is je ultieme hartenwens voor Peach & Rebel? Natuurlijk wens ik mijn meisjes uit de grond van mijn hart toe, dat zij later heel gelukkig en in volle gezondheid van het leven mogen genieten. Dat Peach en Rebel later met een warm en liefdevol gevoel terugdenken aan hun kindertijd en jeugd.  En wanneer ze volwassen zijn het gevoel van oneindige liefde terug kunnen halen en denken aan de tijd waarin papa en mama met heel hun hart en ziel ze  groot hebben mogen brengen tot de meiden die ze dan zijn. 

Lieve Jenn, wij houden van jouw No Nonsense Attitude, het is heerlijk inspirerend! Gewoon meer maling hebben aan wat iedereen van je vindt en gewoon lekker je eigen ding doen, dat is wat veel mensen van jou kunnen leren.  Ultimate Proof is je succesvolle Instagram & youtube account. Blijkbaar is dit toch waar mensen van houden. Wij in ieder geval zeker! Daarnaast is het ook erg mooi & absoluut inspirerend dat je zo open en eerlijk bent en ook de minder mooie dingen van het leven belicht! Jouw lieve knappe meiden zullen hier veel aan hebben en Peterpaul is ook zeer Lucky met zo’n powervrouw als jij! Thanks lieve Jenn for keeping it real!

XOXO Dee & Joy

Author

Write A Comment