EMPOWERED WOMEN EMPOWER OTHER WOMEN

Vandaag een mooie speech van de one and only Gabrielle Union. In de media heeft zij aangegeven hoe zij na het mislopen van haar huwelijk zo rock bottom zat, dat zij tijden doorbracht onder haar bed, samen met haar hond. En dan hoor ik bijna iedereen denken, huh maar zij is toch zo succesvol, zij heeft toch alles?

Of toch niet?

Eigenlijk vertelt zij in deze speech op een hele mooie manier wat zij altijd deed; doen alsof, slachtoffer zijn van van alles, haar onzekerheid, haar pijn en zich bedreigd voelen door andere vrouwen. Zij kan dit zelf veel mooier vertellen dan dat wij het hier nu op schrijven.

So please watch this first!

Met deze speech willen we eigenlijk aanhalen dat het zo belangrijk is om naar je eigen gedrag te kijken. En jezelf daarbij de volgende vragen te stellen. Waarom doe je wat je doet? Ben je echt gelukkig of doe je alsof? Wat maakt je nou eigenlijk gelukkig en doe je dit wel vaak genoeg? Zet je jezelf weg als slachtoffer of ga je aan de slag om het anders te doen? Kies je voor comfort en vertrouwd of kom je uit je comfort zone en ga je nieuwe uitdagingen aan?

Daarnaast is het ook op social media heel gevaarlijk om je mee te laten slepen in je angsten, je onzekerheden en de negativiteit  of roddelcultuur die er soms kan hangen. Door alle perfecte Instagram feeds lijkt het alsof iedereen zijn leven perfect is en er geen vuiltje aan de lucht is. En hier vindt iedereen dan op zijn manier maar weer al te graag iets van. Waarom? Waarom moeten we zo nodig altijd iets vinden van een ander? De truc die wij tegenwoordig vaak hanteren bij het opkomen of hebben van een oordeel is jezelf de vraag stellen: “Wat zegt het over mij dat ik dit vind?”

Gelukkig is de “state of pretending” ook steeds meer iets wat doorbroken wordt door mensen die ook meer de verhalen achter de perfecte foto’s en het perfecte leven laten zien. Want let’s be real, zelfs een Gabrielle Union, een Beyonce of een J.Lo hebben hun onzekerheden, angsten en ellende in hun leven. Net als wij allemaal, because we are all human!

Ook wij proberen dit te doen door soms heel kwetsbare of gevoelige momenten te delen, maar dat wil niet zeggen dat we niet houden van een beetje perfecte foto en het delen van de leuke momenten. We guess that again it’s all about balance.

mindset life live it wisdom wednesday share

XOXO Dee & Joy

 

Author

Write A Comment