Vorige week ben ik begonnen met wat Confessions van een Mommy 2 Be en dacht eigenlijk ga ik hier wel lekker op en daarom heb ik besloten hiermee door te gaan! Vandaag geef ik eerlijk toe dat ik er eigenlijk van overtuigd was dat we een meisje zouden krijgen en stiekem hoopte ik daar ook een beetje op. Misschien klinkt dit voor bepaalde mensen vreemd in de oren, maar vroeger droomde ik net als ieder ander meisje wel eens over het moederschap en dan zag ik dat voor me met een dochter. Uiteraard zijn Owen en net zo dolgelukkig met een zoon en kunnen niet wachten tot we ons boykie in onze armen kunnen sluiten.

Anyhow ik droomde niet alleen over een dochter ik fantaseerde ook al over de naam voor ons kindje en daar waren we bizar snel over uit! Net zoals kledingkeuze in de winkels zijn er voor meisjes ook oneindiggg veel leuke namen. In ons geval kunnen we dat voorlopig parkeren, want we moeten een jongensnaam bedenken en Boy ohhh Boy dat is niet makkelijk. Genoeg namen, genoeg lijsten en op zich genoeg inspiratie, maar toch vind ik het een stuk lastiger dan voor een meid. Voor een jongen wil je toch al gauw een stoere naam en tegenwoordig is het super hip om je dochter een jongensnaam te geven, gelukkig is dat voor een jongen niet het geval. Wat me wel opviel is dat van origine jongensnamen nu meisjesachtig in de oren kunnen klinken vanwege deze trend.

Voor ons kindje popte er vrij snel wat namen op die ik erg mooi vond en als ik het dan tegen Owen zei dan kreeg ik soort van een reactie. Mijn Hubsss is een man van weinig woorden en heeft geen haast met het bedenken van een naam. Hij keurt liever en vaker af dan dat hij iets leuk vindt! Maar zelf verzinnnen hoooo maar 😂, dat laat hij liever aan mij over. Mijn lief zelf heeft een prachtige naam, namelijk Owen (naar de hardloper Jesse Owens) en als tweede naam Malcolm (naar Malcolm X). Zijn moeder heeft absoluut een goede smaak wat namen betreft en houdt ook wel van een aparte naam. Ikzelf ben niet van de simpele namen die je veel hoort. Daarnaast vind ik het vooral belangrijk dat de naam bij ons kindje past. Owen is volbloed Surinaams en ons kindje zal dus een halfbloedje zijn en dus vind ik een wat internationalere naam beter passen dan bijvoorbeeld een oerhollandse jongensnaam zoals Bram of Bastiaan.

Op dit moment hebben we een lijstje en staan er wat mij betreft twee namen bovenaan. Sowieso krijgt ons kindje meer dan één naam, omdat we dat leuk vinden. Een naam van die twee is niet gebruikelijk en heb ik hier nog niet gehoord of op Social Media voorbij zien komen, de andere sinds kort wel. En eerlijk gezegd had ik daar wel een klein baalmomentje door. Ik had even het gevoel alsof ik de naam van een ander kindje zou na-apen, terwijl dat niet zo is en toch ook weer wel. Nu zag ik de naam opeens op Instagram voorbij komen, maar we weten allemaal dat deze naam al decennia lang gebruikt wordt en er duizenden of misschien nog wel meer kinderen zo heten wereldwijd. In feite zijn het bestaande namen en dus niet uniek. Ik heb dat gevoel dan ook snel van me afgeschud, want het gaat nergens over. Deze namen voelen voor ons goed aan en vielen ons op tussen alle andere duizenden namen die we online hebben gevonden. We kennen geen kindjes in onze omgeving die zo heten en tjaaa op Insta zitten zoveel mensen, dat het vast onontkomelijk is om niet een ander pasgeboren kindje tegen te komen die zo heet.

Voor nu gaan wij nog even voelen wat de namen betreft en ik weet zeker dat wanneer we onze zoon zien dat we helemaal zeker weten wat het wordt!

We Love You Already ……… ….. …….

XOXO Dee

Author

Write A Comment