Op Mommy Monday laten we elke maandag een andere mama aan het woord. Soms in de vorm van een interview en dan weer in de vorm van een gastblog over een inspirerend onderwerp.

Vandaag is het alweer tijd voor de tweede gastblog op Blog2Inspire! Vandaag hebben we het genoegen met een Fulltime Juggler Mom Natascha, die veel ervaring heeft met een hoop ballen in de lucht te houden. Zij deelt in haar gastblog met ons wat ze precies doet qua werk naast het runnen van haar gezin, welke opleiding ze momenteel volgt, wanneer ze dit doet en wat ze hiermee in de toekomst ambieert te doen. Benieuwd naar de tips die zij deelt om al deze ballen in de lucht te houden? Lees dan gauw verder!

‘Nee lieverd nu even niet! Ik heb nu geen tijd om een spelletje te spelen’. ‘Mama moet zo meteen naar school en ik wil nog even wat doorlezen’. ‘Ben je alweeeeeeer een avond weg?’ zegt mijn man.

Wellicht herkenbaar? Voor mij is dit hoe het momenteel is. Gelukkig heb ik nu even zomervakantie van school en dit levert grappige situaties op met mijn dochter: ‘Heb jij ook zomervakantie mam? Hoe lang hoef jij niet naar school?’.

Mijn naam is Natascha Bakker, moeder van twee kinderen en ik ben 32 jaar oud. Mijn dochter is vier jaar en heet Jennifer en mijn zoon is anderhalf jaar en heet Jayden. Ik ben gelukkig getrouwd met mijn liefste soulmate Dan.

Ik denk dat veel moeders wel herkennen dat het ‘runnen’ van een gezin en het werken ernaast een pittige en vooral leuke uitdaging is, maar soms erg vermoeiend. Ik werk momenteel 28 uur binnen de GGZ als persoonlijk begeleider in wisseldiensten. En nu heb ik het briljante idee gekregen om daarnaast nog een opleiding te gaan volgen als gezins- en opvoedcoach. Ik vind dit super leuk om te doen en krijg hier zoveel energie van terug. De studie duurt ongeveer anderhalf jaar en hiervoor moet ik twee hele zaterdagen per maand naar Hoofddorp. Ik vind het te overzien, maar het vraagt wel wat planning. Na de zomer hoop ik mijn eigen coachingsbedrijf te gaan starten! Ik hoop dat ik gezinnen het steuntje in de rug kan geven om ze de kracht te geven om hun eigen problemen op te lossen.

​​Het is cliché, maar echt zo waar! Wat ik nu doe lukt alleen als mijn thuisbasis stabiel is. Anders lukt het me niet om veel van huis weg te zijn. Voornamelijk in de avonden komt mijn schuldgevoel naar boven. Ik ben en blijf een moeder die vaak last heeft van schuldgevoel tegenover haar kinderen. Mijn man kan dan wel eens wat mopperen als ik weer van huis weg ben, of dat ik weer eens wat vergeet in de agenda te schrijven. Ik werk het liefst nog met een papieren agenda. Ja for sure, deze meid houdt van een stukje old skool. Ik moet mezelf echt aanleren om het in de digitale agenda te zetten, zodat hij er rekening mee kan houden om op tijd thuis te zijn. Dit is echt een leerpuntje voor mij en een tip voor andere moeders. Een gezamenlijke agenda doet echt wonderen!

​​Als ik nu moet opnoemen wat mijn tips zijn om alles draaiende te houden is het eigenlijk heel simpel; ik doe alleen dingen waar ik energie uithaal, wat mij energie oplevert en soms wat energie kost op de korte termijn. Ik ben dus gestopt om verplichte bezoekjes aan kennissen af te leggen waar ik energie aan verlies. Ik stop liever mijn tijd in vrienden die dichtbij mij staan. Ik plan vaak in de weekenden bewust niks, zodat we (ik) bij kunnen tanken en gezinstijd hebben. En wat ik ontzettend belangrijk vind is om date nights in te plannen, zodat we samen één team blijven.

​​​​​Maar niet alles is altijd leuk en verloopt even soepel. Vaak zijn er ook momenten waarop ik geen energie meer heb en uitgeput op de bank lig als Jayden een middagslaapje doet. Ik voel me dan schuldig tegenover de kinderen en mijn man als ik weer eens van huis weg ben. Ik probeer mezelf te omcirkelen met mensen met een positieve vibe en die mij inspireren. Ik vind het enorm leuk om blogs of vlogs te volgen van realtime vrouwen. Vrouwen die echt zijn, die het echte leven laten zien en ook de minder mooie momenten, want juist de kracht van het delen is wat ons verbindt met elkaar.​​

Lieve Dee super bedankt voor ditmooie podium. Ik vond het geweldig om te doen!

Lieve Natascha, jij bedankt dat je dit verhaal met ons wilde delen! Ik denk dat alle mama’s wel Fulltime Jugglers zijn en dat jouw tips goed bruikbaar zijn voor alle Mom’s out there! Super knap wat je allemaal doet naast het runnen van jouw gezin en ook mooi om te zien dat je naast mama zijn en vrouw van zijn ook aan jezelf denkt en je eigen dromen volgt en ambities waar maakt! Dat zal jou absoluut een leukere mama maken en één die haar kinderen, man en omgeving hier enorm mee inspireert! Ik ben in ieder geval onder de indruk en ben ontzettend benieuwd naar al je toekomstplannen! Heel veel suc6 PowerMom!

XOXO Dee

 

Author

Write A Comment